Назад

Проведе се Седмо издание на национална конференция за облачни технологии

Събитието се състоя със съдействието на Българската търговско-промишлена палата






„В България, въпреки славата ни на страна със сериозни успехи в ICT сектора, все още, за съжаление, има фирми, които не дооценяват възможностите, които интернет средата им предоставя, в това число и работата в облака.“ С тези думи председателят на Българската търговско-промишлена палата, Цветан Симеонов, откри седмото издание на национална конференция за облачни технологии. Събитието се проведе в Capital Fort, зала New York със съдействието на Българската търговско-промишлена палата и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Негови организатори бяха ICT Media & ISACA – Sofia Chapter. С презентациите можете да се запознаете ТУК.

В началото на конференцията Симеонов, от името на над 50 000 членове на Палатата, изрази своята подкрепа и готовност за партньорство и съвместни проекти. Той спомена и три факта, отнасящи се за БТПП: първо – „БТПП беше единадесетата търговска палата на света, която бе акредитирана от Международната търговска камара в Париж“; второ – „Арбитражният съд на БТПП е още по-усъвършенстван и изцяло дигитализиран“; и трето – „Ние сме ангажирани в системата на предоставяне на баркодове за стоките –  GS1 International, което е световната организация. Нашата е GS1 Bulgaria. В нея всички данни за продуктите, които предоставят и които се обозначават с уникален код, ще бъдат на разположение на обществото“ чрез безплатното мобилно приложение БГ Баркод.

По време на конференцията подробно се обърна внимание на влиянието на облачните технологии върху иновативната бизнес среда, непрекъсваемостта и оптимизирането на бизнес процесите чрез облачни технологии и се разгледа концепцията IoT.

Седмото издание на национална конференция за облачни технологии приключи със заключителна дискусия на тема: „IoT – еволюция в дигиталната трансформация“.


23.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад