Назад

БТПП приключва пилотната фаза по проект PRE-SOLVE за подкрепа на МСП



Днес се проведе финалното обучение по проект PRE-SOLVE, главната цел на който е да разработи пакет от мерки за успешно фирмено управление, превенция от банкрут, оздравяване и преструктуриране на предприятия. Обучението бе организирано от Българска търговско-промишлена палата като проектът е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Правосъдие“ на ЕС.

Бъдещи предприемачи, „стартъп“ фирми и представители на МСП идентифицираха различните финансови проблеми, пред които са изправени и какви оздравителни или превантивни действия трябва да предприемат, даващи втори шанс за запазване и функциониране на бизнеса им.

По проекта предстои издаването на Наръчник с добри практики и успешни примери за стартиране и развитие на бизнес, съществуващи в европейските търговски палати и свързани със създаването на Центрове за подпомагане на фирми с финансови затруднения.

В заключителната фаза по проекта се обсъжда възможността за създаване на мобилна апликация, която ще позволи на фирмите да използват разработените мерки и документи навсякъде ефективно чрез различни „смарт“ устройства.

Допълнителна информация за проекта и пълния пакет от мерки за подкрепа на МСП може да намерите ТУК


17.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад