Назад

БТПП участва в конференция, посветена на развитието на Азия

По покана на Европейския институт за Азия (EIAS)




Заместник-председателят на БТПП и на Българо-японския икономически съвет Георги Стоев участва, по покана на Европейския институт  за Азия  (EIAS), в конференция в Брюксел, посветена на развитието на Азия – анализи и прогнози. Конференцията бе открита и модерирана от Ерик Фамаей, директор на EIAS.

Георги Стоев се срещна с главния икономист на Азиатската банка за развитие проф. Ясуиуки Савада.

Проф. Савада представи пред участниците в конференцията доклад „Актуален преглед на развитието на Азия 2017”.

Заместник-председателят на БТПП подчерта в дебатите важността на това изследване за устойчивото развитие на Азиатско-тихоокеанския регион и за осъществяването на неговите приоритети в сферата на инфраструктурата чрез публично-частни партньорства.

Проф. Савада добави, че направените прогнози се основават на данните за нарастващото потребление в Азия, като един от основните двигатели на растежа.

В рамките на конференцията Георги Стоев се срещна и с посланика на Узбекистан в Белгия и Бенелюкс  Диляр Каримов  и съвместно дадоха интервю за Канал 1 на узбекистанската телевизия, посветено на традиционно добрите контакти между БТПП и Търговско-промишлената палата на Узбекистан и новите области на взаимно сътрудничество.


18.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад