Назад

Силно присъствие на български фирми в КАВАЛАЕКСПО 2017



БТПП организира участието на български фирми на собствен щанд в гръцкото изложение КАВАЛАЕКСПО 2017, което се провежда в Кавала. Те представят секторите козметика, търговия, производство на хранителни стоки. В изложението също участват представители на регионалните палати – от Пловдив, Бургас, Хасково, Сандански и Ямбол.

Изложението бе открито от Ангелос Тсатсулис, председател на Търговско-промишлената палата на Кавала, в присъствието на кмета на Кавала  Димитра Тсанака  и областния управител Христос Метиос.

В приветствието си Ангелос Тсатсулис изрази задоволство от силното присъствие на български изложители и нарастващия интерес за икономическо сътрудничество между двете страни. Той също така очерта и основните потенциални сектори за сътрудничество в региона – туризъм, хотелиерство и традиционното за региона сладкарство.

КАВАЛАЕКСПО е традиционно, регионално изложение, което отбелязва своята 25-та годишнина. Акцентът е поставен върху туристическия и хотелиерски сектор, като тазгодишното издание събра около 100 изложители от секторите хранително-вкусова промишленост, текстилна индустрия, козметика, енергетика, книгопечатане, риболов, търговия, строителство, туроператорство, системи за сигурност, роботика и др.

КАВАЛАЕКСПО 2017 се провежда в периода 6-11 октомври в изложбения и търговски център „Апостол Мартирис“ (Неа Карвали, Кавала).

 


12.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад