Назад

Представители на Банката на Китай за Сърбия посетиха БТПП



В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе среща между г-н Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, и представители на Банката на Китай за Сърбия: г-н Лю Шиаофеи, президент на сръбския клон на банката, и г-н Стийв Ли, началник корпоративно развитие.

Повод за срещата бе предстоящия В2В форум, организиран от Банката на Китай в рамките на 7-мия Икономически и търговски форум на платформата 16+1, обединяваща Китай и източноевропейските държави, и 6-тата среща на държавните глави на участващите държави.

В2В събитието ще се проведе на 28 ноември в Будапеща, като се очаква да привлече над 300 компании, които ще имат възможността да се срещнат с 100 от най-големите китайски фирми. Допълнителна информация може да бъде открита тук, като заинтересованите от участие български предприемачи и компании могат да се свържат и с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на телефон 02 8117 497 (~494) или по електронна поща на v.velichkov@bcci.bg.

По време на срещата бяха обсъдени още и икономическото развитие на България, банковия сектор, производството на традиционни продукти като розово масло и кисело мляко, бързо-развиващите се индустрии от сферата на IT и иновациите, както и  възможностите за сътрудничество в региона. В тази връзка г-н Лю определи Централна и Източна Европа като изключително важни дестинации и подчерта нуждата от развитието на дунавската инфраструктура и изграждането на мост между българския и китайския бизнес.


28.08.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад