Назад

БТПП участва в тържествената церемония по повод Националното честване на Деня на миньора

Студентът от Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" Димитър Кайков е първият носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков






Председателят на БТПП Цветан Симеонов  участва в тържествената церемония по повод Националното честване на Деня на миньора. Той поздрави миньорите и пожела на всички фирми в сектора въвеждане на иновации и инвестиране в  технологии, с цел увеличаване на производителността и намаляване на  риска от трудови злополуки. От името на над 50 000 членове на Палатата Симеонов пожела на работниците това да доведе до по-високо възнаграждение, да бъдат здрави и проспериращи в начинанията си.  

Две национални награди в категория "Големи предприятия" получи "Асарел-Медет" АД за постигнатите резултати през 2016 година. Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов в София. Празникът бе организиран от Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Синдикална миньорска федерация "Подкрепа", Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ в деня на Успението на Св. Иван Рилски - покровител на миньорите и всички българи.

В началото на тържественото събрание, състояло се в "София Хотел Балкан", с минута мълчание е почетена паметта на дългогодишния председател на Българската минно-геоложка камара и на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който почина на 16 май тази година.

"Асарел-Медет" АД е отличена в категориите "Безопасност и здраве при работа" за отчетения нулев трудов травматизъм и през 2016 година, както и в категория "Грижа за природата" за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година.

Студентът от Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" Димитър Кайков е първият носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя ще се връчва всяка година от Фондация "Асарел" на най-изявения студент от МГУ. Димитър Кайков изучава "Управление на ресурси и производствени системи", като успехът му е 5,99.


21.08.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад