Назад

Работодателите още по-активно ще си сътрудничат с министерство на външните работи



Работодателите още по-активно ще си сътрудничат с министерство на външните работи. Това стана ясно на първата среща на представителните на национално равнище организации на работодателите с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева

Срещата се проведе по инициатива на бизнеса и в нея участваха Васил Велев – председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България и ротационен председател на АОБР, Божидар Данев – изпълнителен председател на Българска стопанска камара, Цветан Симеонов – председател на Българска търговско-промишлена палата, Евгений Иванов – изпълнителен директор и член на УС на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

 „В рамките на посланическата конференция отправих молба към всички представители на дипломатическите ни мисии в чужбина да бъдат активни и да съдействат на българския бизнес. Той има капитал и самочувствие да създава работни места и да работи за увеличаване на износа”, заяви министър Захариева в рамките на срещата.

Акценти в разговора на работодателите с министъра на външните работи днес бяха въпросите за подготовката на двустранни споразумения на България за обмен на работна сила с Украйна, Молдова и Армения, и членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

„Приели сме членството на България в ОИСР за един от най-важните външнополитически приоритети. Усилията на страната ни са оценени и имат подкрепата на много европейски държави”, каза вицепремиерът Захариева.

АОБР настоя за активизиране на работата на правителството за присъединяването на страната ни към ОИСР, защото това ще допринесе за подобряването на бизнес средата в България, а България ще допринесе в организацията с опита си и политическите си позиции в региона.


25.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад