Назад

Арбитражите при търговските палати на България и Украйна ще подпишат нов договор за сътрудничество



На посещение в БТПП бяха представители на Международния търговски арбитражен съд при Украинската търговско-промишлена палата - акад. Микола Селивон, председател, и проф. Галина Балюк, арбитър. Те проведоха работна среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов и ръководството на Арбитражния съд при БТПП - Благовест Пунев, председател, д-р Силви Чернев, почетен председател, и Ружа Иванова, зам.-председател.

По време на срещата беше обсъдено актуализирането на сътрудничеството между двата арбитража чрез подписване на нов договор за сътрудничество, отговарящ на новите реалности в двете страни. Подписването на договора е включено в програмата на мероприятието, посветено на 25-годишнината от създаването на Международния търговски арбитражен съд при УТПП, което ще се проведе на 14-15 септември 2017 г. Микола Селивон връчи официални покани за мероприятието на участниците в срещата.

Цветан Симеонов изтъкна предимствата на АС при БТПП и го определи като постижение в помощ на бизнеса за разрешаване на спорове по най-бързия и удобен начин. Той подчерта, че трябва да се предоставя възможност и на малките фирми да получават качествено правосъдие на достъпни цени.

Микола Селивон запозна българските си колеги с обема на работата на МТАС при УТПП, като подчерта, че по-нататъшното сътрудничество в областта на арбитража е във взаимен интерес и на двете арбитражни институции.

Гостите бяха запознати с действащата в АС при БТПП електронно-деловодна система.


29.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад