Назад

БТПП участва в конференция за бъдещето на Европа





Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в конференция за Бъдещето на Европа в Брюксел. Форумът беше открит от Фредерика Могерини и  участниците в работните групи и панели на конференцията представиха свои анализи и направиха изказвания по повод предизвикателcтвата, инициативите и приноca за създаването на действащи планове в подкрепа на Европейския проект, чиято цел е да решава, а не да създава проблеми на европейските граждани.

В качеството си на председател на Комитета за Търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ, Георги Стоев  участва в панела за  бъдещето на европейските градове и региони и беше включен в състава на експертната група , която ще посети през юли т.г. пристанището в Ротердам. През февруари 2018 г. експертната група ще публикува класацията си на икономическите, финансовите и бизнес предимства на европейските градове и региони за предстоящите 2018 и 2019 г.

Държавите ще бъдат класирани в следните категории: икономически потенциал, ефективност на разходите, човешки капитал и жизнена инфраструктура, благоприятни условия за развитие на бизнес, стратегия за преки чуждестранни инвестиции.“

Представителят на ЕК Кони Ройтер отдели специално внимание на технологичната революция, интеренет мрежата  и нейното влияние върху бъдещето ни, като заяви:
Преминаваме през технологична революция, която ще промени из основи начина, по който живеем, работим и се свързваме един с друг. Тази трансформация, водена от интернет, нейният обем, обхват и сложност няма да бъдат като нищо преживявано досега. Не знаем точно до какво ще доведе тази „интернетизация“ и как ще изглежда обществото ни през 2027 г.
Едно нещо обаче знаем – хората просто очакват повече от интернет по отношение на качество и обхват, по отношение на сигурност и поверителност, интернет, който е приобщаващ и подкрепя откритостта и разнообразието и отговаря на индивидуалните нужди на хората
."

Участниците в конференцията предложиха също:

  • изследователски екип да проучи и сравни потенциала за инвестиции на местата, използващи специализирани бази данни за преки чуждестранни инвестиции и други източници.
  • агенции за насърчаване на инвестиции, звена за икономическо развитие и правителства да предоставят допълнителна информация по отношение на техните текущи промоционални практики, за да се помогне да се подобри конкурентоспособността на градовете им в класациите и да се анализират най-скорошните промоциални инициативи, свързани с преките чуждестранни инвестиции в тези градове.

27.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад