Назад

Подкрепа на младежкото предприемачество в агроиндустрията и хранителните технологии





Работна среща за представяне на напредъка по проект ФАСТЕСТ се състоя в Португалия на 12 и 13 юни. Проектът се реализира по програма „Еразъм +“, с участието на партньори от България, Италия, Кипър, Португалия и Румъния.

Проектът цели да подобри предприемаческите уменията на учениците от профилираното образование в сектор агроиндустрия и да създаде добавена стойност към училищното образование за създаване на повече млади агропредприемачи.

Нов подход на обучение чрез използване на дигитални технологии се използва за поддържане на ангажираността и интереса на младите ученици. БТПП и Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии проф. д-р Георги Павлов си партнират за създаването на интерактивни видео клипове, съдържащи модули за обучение по бизнес и предприемачество. Видео клиповете с образователна насоченост ще бъдат финализирани в края на годината, след което ще бъдат качени на сайта на проекта, както и в различни платформи за свободно ползване. През месец ноември т.г. БТПП ще организира и проведе финална среща по ФАСТЕСТ, по време на която ще бъдат презентирани всички резултати от проекта. С помощта на електронни формуляри присъстващите ще имат възможност да оценят всички осем филма, разработени от консорциума и кой от тях е най-полезен и интересен за учениците. Първият спечелил филм по проекта ще бъде избран за добра практика в областта на младежкото предприемачество.

Наред с участието си във всички дейности, реализирани по проекта, БТПП е координатор и на цялостния план по осигуряване на качеството и контрола на разработените продукти, които целят да стимулират професионалните амбиции на учениците от областта на агро-индустрията и да съдействат за реализирането им като предприемачи.

 


19.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад