Назад

БТПП и влияние на дигиталното здравеопазване върху здравното осигуряване



Заместник – председателят на БТПП Георги Стоев участва в работна група пи организацията на европейско проучване за влиянието на дигиталното здравеопазване върху здравното осигуряване в ЕС.

В качеството си на ръководител на екипа по проучването, Георги Стоев покани представители на водещите в медицинското застраховане организации Solidaris, Белгия ; MGEN, Франция и VDEK Германия, както и генералните директори на Университетска болница в Лиеж Филипе Кук и на Европейската федерация на болничните заведения HOPE Паскал Гарел.

Сред поканените от зам.-председателя експерти в сферата на дигитализацията на медицинските услуги бяга Хелен Хойер, ръководител на направление електронни услуги на Естонския здравно осигурителен фонд и Ула Енгелман, ръководител Клъстер социална икономика и предприемачество, Белгия.

По време на срещата бяха представени резултатите от анкетата на VDEK, която показва очакванията на 72 % от анкетираните в Германия пациенти за осигурен интернет достъп до здравните си данни, както и желанието на 88 % да определят каква част от тях ще бъдат предоставяни в реално време.

Георги Стоев обобщи резултатите от първата среща и представи поканата за конференция в Манчестър  на 21 септември т.г.


15.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад