Назад

Един от най-големите британски инвеститори в България – „Петрокелтик“ представи своите планове за бъдещи инвестиции в БТПП



В БТПП се състоя среща между председателя Цветан Симеонов и ръководството на най -големия производител на газ в България “Петрокелтик”: Анжело Москов - председател на Управителния съвет на “Петрокелтик“, д-р Доналд Уолкът – Главен изпълнителен директор, Джоу Маx - Главен техничен директор, Милан Стоянович - регионален мениджър, Добромир Христов - управител, както и Достопочтеният Стивън Байърс, специален съветник в “Петрокелтик”, бивш министър на Обединеното Кралство за търговията и промишлеността и член на Личния съвет на Нейно Величество.

По време на срещата бяха обсъдени теми, свързани с бизнес климата в България, развитията в сферата на енергетиката и икономиката. От интерес за британската делегация бе и дейността на Палатата, като от българска страна, Симеонов представи структурата и дейностите на БТПП, подчертавайки приемането на дългогодишни добри практики от Лондонската търговско - промишлена палата, Бирминганската търговско - промишлена палата и Мид-Йоркширска Търговско-промишлена палата, както основните стълбове на БТПП – Търговския регистър на Палатата и изцяло дигитализираният Арбитражен съд, разглеждащ и множество международни дела.

Обсъдени бяха още доброто сътрудничество на БТПП с държавните институции и работодателските организации, организирането на български бизнес делегации и посрещането на новите възможности за засилване на търговския и инвестиционен обмен между двете страни.

Като един от най-големите британски инвеститори в България, „Петрокелтик“ представи своите планове за бъдещи инвестиции и подчерта ролята на държавата в осигуряването на подходящ инвестиционен климат.

Председателят на БТПП представи и резултатите от Доклада-проучване на GS1 UK за „Защита на трансграничната търговия“, както и от проведената от дирекция „Икономически анализи и политика“ анкета сред членовете на БТПП по въпросите на Брекзит.

 


02.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад