Назад

Цветан Симеонов: Ако балканският регион се яви под един бранд, ще стане петата сила в света - след Италия, Франция, Швейцария и Испания

В БТПП се проведе пресконференция по случай предстоящия Шести Балкански винен фестивал




На пресконференцията присъстваха Цветан Симеонов – Председател на УС на БТПП, Галина Нифору, директор на Балканския винен конкурс и фестивал,  Константинос Лазаракис MW, Председател на журото на BIWC, първият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, Красимир Коев – изпълнителен директор на ИАЛВ и др. Тя се проведе по случай предстоящото Шесто издание на Балкански винен фестивал в Гранд Хотел София. 

Ако балканският регион се яви под един бранд, ще стане петата сила в света - след Италия, Франция, Швейцария и Испания, и това също е резерв, който трябва да се използва, изтъкна председателят на БТПП. Той подчерта, че от страна на Палатата бизнесът винаги ще може да разчита на подкрепа за просперитет на този важен за българската икономика сектор.

Създателят на светновното движение #winelover, Луиз Алберто, който е част от международното жури на Балканския винен конкурс 2017, изтъкна, че за първи път именно в БТПП провелата се пресконференция е предизвикала такъв рекорден журналистически интерес.

На 3 и 4 юни  по време на единственото събитие в България, на което може да се опитат вина от всички Балкански страни, България ще бъде представена от 55 от най-добрите си изби, като тази година ще има много нови учасници. Вина от амфори, отлежали в морето от Хърватска, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби.

Форумът стартира Кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на изложението могат да бъдат закупени специални фанелки, средствата от които, както и средствата от продажбата на билетите за Фестивала ще отидат за нужите на болните, които преминават лечение или се нуждаят от такова. 

Билети в мрежата на евентим и тикетпро. Повече информация на сайта на събитието: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/

http://www.bcci.bg/videos/view/629Пресконференцията може да видите ТУК.

 

30.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад