Назад

40-ият Световния конгрес по лозарство и винарство започна в София





„Лозаро-винарският сектор е водещ за земеделието в България и заслужава да заеме своето място в изграждането на икономическата политика на  държавата“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на  40-ия Световния конгрес по лозарство и винарство, който започна в София.

Провеждането на конгреса за първи път у нас потвърждава мястото на страната ни във винопроизводството. Домакинството на страната ни предоставя възможност да бъде представено родното вино пред света.

Министърът на туризма Николина Ангелкова приветства участниците в Конгреса и открои нарастващата значимост на родното винопроизводство в световен мащаб. Тя посочи, че страната ни води ефективна политика в позиционирането на България като значим туристически бранд.

На събитието присъстваха и проф. д-р Моника Кристман – президент на Международната организация по лозата и виното, Жан-Мари Оран, Генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV), заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев и председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Делегатите от цял свят са над 1000.


30.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад