Назад

Стартира пилотната фаза за подкрепа на МСП по проект PRE-SOLVE

До края на 2017г. БТПП има за цел да представи инструментите на общо 130 представителя на бизнеса в общо 6 обучения




В периода 11-12 май 2017г. в гр. Сабадел, Испания се проведе трета работна среща по проект PRE-SOLVE, съфинансиран по програма Правосъдие на ЕС. Участваха представители на 15 търговско промишлени палати от България, Белгия, Италия, Испания, Кипър, Румъния, Франция и Чехия.

Целта на срещата бе свързана с представяне напредъка по разработения пакет от мерки за подкрепа на различни групи от МСП и микро предприятия. Документите, образците и формулярите обхващат различни сфери от дейността на една фирма - управление на разходи и приходи, превантивни действия за фирмено оздравяване, психологическа устойчивост на управленския екип, разрешаване на спорове чрез арбитраж и медиация,  изготвяне на подходящ бизнес план за оздравяване на фирмата.

Обсъжда се възможността за създаване на мобилна апликация, която ще позволи на фирмте с временни затруднения да  използват разработените документи навсякъде и ефективно чрез различни смарт устройства.

До края на 2017г. БТПП има за цел да представи инструментите на общо 130 представителя на бизнеса в общо 6 обучения. В началото на месец юни Палатата ще организира второ обучение по проекта, което ще да даде ясни насоки на фирмите как да предотвратят проблеми, да подобрят или заздравят фирмената си дейност. Партньорите  обсъждат възможността  и за изготвяне на  общ документ с   препоръки и практически съвети към фирмите какда избягват  основните рискове, които биха биха причинили  административни и финансови затруднения в тяхната дейност.

 

 


18.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад