Назад

В БТПП ще представят условията за инвестиции и бизнес в Кения









Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Кения Н.П. Кенедѝ Осиндė  и почетния консул на Кения в България и член на УС на БТПП – Ивайло Дерменджиев. Бяха обсъдени идеи за съвместно сътрудничество, целящи намиране място на кенийския пазар на български стоки, както и разширяване на продуктовата гама, обект на двустранния стокообмен.
България изнася за източноафриканската страна главно сметачни машини, дрехи, броячи за газове, течности и електричество, изделия от желязо, домакински уреди, кръвни съставки, печатарски машини, строителни машини, резервни части и др. В нашата страна се внасят следните стоки от Кения: тютюн, кафе, цветя, плодове, дървен материал и др.
 
Председателят на БТПП представи условията за правене на бизнес в нашата страна и сподели, че кенийските фирми могат чрез българския пазар да навлязат и се възползват от възможностите на близките пазари в Югоизточна Европа.
Г-н Симеонов предложи през втората половина на 2011 г. провеждането на информационно събитие в БТПП за представяне на условията за инвестиции и правене на бизнес в Кения. Като втора стъпка се планира посещение на български фирми в Кения. 
Посланик Осиндė представи плана на Кения за икономическо развитие за периода 2020-2030 г. Страната ще разчита на няколко ключови сектори, сред които са енергетика, инфраструктура, туризъм и др. Подготвят се проекти в тези области, които ще се разработват въз основа на публично-частно партньорство.

27.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад