Назад

Зам.-председателят на Търговско-промишлената палата на Руската федерация



В БТПП се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, г-н Владимир Падалко, зам.-председател на Търговско-промишлената палата на Руската федерация (ТППРФ), и г-н Александър Александров, член на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП), почетен представител в България на ТПП на Руската федерация.

Друга тема на срещата и визитата на г-н Падалко бе предстоящото Общо събрание на БРТПП, чийто почетен гост ще бъде заместник-председателят на ТППРФ.

Обсъдени бяха структурите и дейностите на Българската и Руската Палата, като г-н Симеонов запозна участниците в срещата с българската система от регионални палати, сътрудничеството с останалите работодателски организации и участието на БТПП в международни организации. От страна на ТППРФ, г-н Падалко определи Палатата като стратегически партньор и за БРТПП в осъществяване на двустранното икономическо сътрудничество. Той приветства усилията на БТПП за популяризиране на смесените и чуждестранни палати в България.

Обсъдени бяха още състоянието на двете икономики и възможностите за привличане на преки чуждестранни инвестиции, съвместното българо-руско участие на пазарите на трети страни, предимно в Азия, активизирането на дейността на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП, както и обмяната на информация между Инфобизнес бюлетина на БТПП и трите информационни издания на ТППРФ.

В тази връзка бе договорено и организирането на многостранен бизнес форум с участието и на съседни на Русия страни, с които има преференциално третиране на стоки, услуги и инвестиции, като Казахстан, Беларус, Киргистан и др.

Компании и предприемачи, проявяващи интерес към участие в такъв форум, могат да се свържат с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП по е-мейл на v.velichkov@bcci.bg или на телефон 02 8117 497 (~489, ~421).


28.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад