Назад

БТПП отбеляза световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място

Организираното мероприятие е част от единните усилия за постигане на обща цел – безопасна работна среда, каквато всеки един човек заслужава






На 28 април всяка година КНСБ отбелязва световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си вследствие на трудовa злополукa или професионалнa болест. Главният секретар на БТПП Васил Тодоров поднесе цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ  и отдаде почит към загиналите и пострадалите при трудови злополуки.

Бе отправен призив към всички работодателски организации, синдикати и държавни институции, които да покажат своята съпричастност към паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални болести чрез различни инициативи.

Събитието цели да обърне общественото внимание към световния ден за сигурност и здраве при работа, проблемите на трудовия травматизъм и да се допринесе за създаването и развитието на обществена култура за сигурност и безопасност на работните места.

Международната организация на труда, като съорганизатор на световната инициатива, тази година поставя акцента върху оптимизацията на събирането на данни за безопасността и здравето на работните места. Според проучванията на организацията, човешките загуби в световен мащаб продължават да растат и всеки ден умират 5000 души при трудова злополука или от професионална болест.


28.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад