Назад

БТПП съдейства при организиране на програмата на бизнес делегация от Судан

Извънредният и пълномощен посланик на Посолството на Република Судан в София разговаря с Цветан Симеонов




Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед АХМЕД, извънреден и пълномощен посланик на Република Судан в София и Сухил Махджуб Салех, първи секретар към Посолството, се срещнаха с председателя на Палатата  - Цветан Симеонов.

Обсъдени бяха резултатите от организираната от Посолството на Судан в София делегация до Порт Судан през февруари т.г, в която участие взеха представители на управителния съвет на БТПП, на бизнеса и журналисти. След визитата БТПП размени с ТПП на Судан проект на Споразумение за сътруничество, което ще бъде подписано в удобно за двете страни време. Според г-н Симеонов не трябва да се намаляват усилията за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Судан.

Посланикът на Судан  г-жа Ахмед информира, че се очаква посещение на правителствена делегация от Судан, която ще бъде придружена от представители на бизнеса. Г-н Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства при организиране на програмата на бизнес делегацията.

Фирмите, които прявяват интерес за сътрудничество с партньори от Судан, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494, 8117 421.


11.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад