Назад

Цветан Симеонов откри бизнес семинар „Хонг Конг – Вашият перфектен партньор в инициативата “Belt and Road”

Ролята на БТПП е да насърчава българския бизнес да осъществява ползотворни международни контакти






„БТПП търси и ще продължи да работи в посока разширяване на българския пазар. Ролята на БТПП е да насърчава българския бизнес да осъществява ползотворни международни контакти“. Това заяви председателят на БТПП, който официално откри бизнес семинар „Хонг Конг – Вашият перфектен партньор в инициативата “Belt and Road”.„Един пояс – един път“

„България е страна с много добре представена външна търговия. И в наши дни основен двигател на ръста в България е износът“, допълни той. През последните години Съветът за развитие на търговията на Хонконг /HKTDC/ е традиционен партньор на БТПП при организирането на съвместни инициативи и при предоставяне на контактни данни и информация за фирми.

По думите на председателя на БТПП в предизборен период в България има много предложения за икономиката, но голяма част от тях не са подплатени с рамка за изпълнение. Г-н Симеонов отбеляза като положителен факта, че в българската икономика има голямо присъствие на услугите.

„Бих искал да спомена и някои от другите предимства / силни страни на Хонконг, от които бихме могли да вземем поука:

- Успешната специализация в услугите (92 % от БВП);

- Стабилен и прозрачен банков сектор;

- Високо-качествена инфраструктура;

- Добър бизнес климат.“

Това е, което прави Хонконг важен партньор за успех на китайския пазар, за Палатата, която защитава интереса на бизнеса и работи в негова подкрепа за по-успешен и улеснен износ и внос – с цел поддържане и на добрата външна търговия, заключи председателят Цветан Симеонов.


21.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад