Назад

Посланикът на Кралство Мароко в България представи на председателя на БТПП съвременното развитие на страната и новостите в някои сектори

Бяха обсъдени възможностите за организиране на съвместни събития, презентации на бизнеса на двете страни




В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се състоя среща между Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България, и г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП.

Бяха обсъдени възможностите за организиране на съвместни събития, презентации на бизнеса на двете страни и провеждането на изложения за марокански стоки в България.

Посланик Ел Мидауи представи на председателя на БТПП съвременното развитие на Мароко и новостите в някои сектори, като например възобновяемата енергетика. Нейно превъзходителство потвърди  изключително добрите отношения между Мароко и България, изтъквайки сътрудничеството между двете държави в международни организации. От интерес за двустранните отношения между двете държави се оказва и големият брой български работници в африканското кралство.

От страна на БТПП, г-н Симеонов представи дейността и услугите на Палатата, работата на дигитализирания Арбитражен съд и издаването на сертификационни документи, като бяха разгледани и резултатите от предишни посещения и съвместни събития. От двете страни бе изразена нуждата от нова сесия на двустранната междуправителствена двустранна комисия с оглед на насърчаването на икономическото сътрудничество и продължаване на отличните отношения.

Предприемачи и компании, проявяващи интерес към развитие на връзките и сътрудничеството с Кралство Мароко, могат да изпратят запитванията си към Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ по e-мейл на v.velichkov@bcci.bg или по телефон на 02/ 8117 497, ~489, ~421.


01.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад