Назад

Президентът Росен Плевнелиев и председателят на БТПП направиха обзор на доброто 5 - годишно сътрудничество в подкрепа на българския бизнес



Президентът Росен Плевнелиев посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Двамата изразиха удовлетворение от добрите практики и предприетите стъпки за придаване устойчивост на постигнатите постижения по време на обзора на доброто 5 - годишно сътрудничество между президентската администрация и Палатата в подкрепа на българския бизнес. 
 
Обсъдени бяха и други възможности за сътрудничество, които ще позволят надграждането на постигнатото и придаването на устойчив характер. Сред темите на разговор бяха икономическите предизвикателства пред България, подготовката на  българското председателство на Съвета на ЕС, обвързването на нуждите на деловите среди с образователната система.
 
Председателят на БТПП подчерта, че четири от национално представителните работодателски организации са готови с позиции по отношение на приоритетите за тази година и ще ги обявят на съвместна пресконференция на 6.02.2017 г., които засягат не само служебното правителството, но вероятно и следващия кабинет.
 
Сред темите на разговора бяха и необходимостта  от редуцирането на лицензионните режими, електронизацията на административните услуги.
 

31.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад