Назад

Посланик Балтажи и г-н Симеонов се договориха да положат взаимни услия за активизиране на Българо – украинската индустриална камара

Председателят на БТПП потвърди съдействие на украинските инвеститори с интерес към България




Н.Пр. Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, и Антон Щербатюк, първи секретар към Посолството на Украйна в София, обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

По време на превърналата се вече в традиционна среща, в началото на всяка нова година, посланик Балтажи представи информация за икономическата ситуация в Украйна като акцентира върху някои от предимствата:

-      Въвеждането на електронно правителство

-      Улесненията за регистрация на фирма

-      Реформираната система за обществени поръчки

-      Улесненията във визовия режим

За 2016г. Украйна е отчела 2 % икономически ръст, като прогнозите за 2017г. са за 3%.

Обсъдени бяха и възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Украйна чрез обмен на делегации, като се очаква през 2017г. провеждането на бизнес форум в София и някои от черноморските ни градове. По врвеме на срещата бе констатирано, че няма добра използваемост на директните полети София – Киев.

Посланик Балтажи и г-н Симеонов се договориха да положат взаимни услия за активизиране на Българо – украинската индустриална камара http://buik.bg/ . Председателят на БТПП изрази готовност за съдействие на украинските инвеститори с интерес към България.

Фирмите, които имат интерес за сътрудничество с партньори от Украйна, могат да се свързват с: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел. 02/ 4117 494, 02 8117 421, или на e-mail: m.markova@bcci.bg

Посолството на Украйна предоставя информацията за проявяващите интерес:

Фирми, проявяващи интерес към пазара в Украйна;

Възможности за българските предприемачи.

 


30.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад