Назад

БТПП участва във форума "Работодател на годината"

Министър Русинова благодари на работодателите и подчерта, че всички положителни тенденции, са благодарение и на тях




За 13 поредна година Агенцията по заетостта организира традиционния форум „Работодател на годината”.

В зала „Диамант” на хотел „Рамада София” министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов наградиха 12 работодатели от цялата страна. Сред официалните гости бе председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Министър Русинова акцентира върху трайния спад на безработицата в България, която вече е 7,9 %, което е с 2% по-ниско ниво в сравнение с миналата година. Министър Русинова изказа благодарност към работодателите и подчерта, че  всички тези положителни тенденции, които отбелязваме са благодарение и на тяхната активност. „Създаването на работни места, инвестициите в нови технологии и производства стимулират икономическия растеж в България и намаляването на безработицата“, добави тя. Министърът благодари и на всички работещи в Агенцията по заетостта за положените усилия през годината.

Тази година наградените бяха разделени в две категории, както следва:

-             Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар;

-             Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар.

 


16.12.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад