Назад

Посланикът на Италия посети БТПП





Н. Пр. г-н Стефано Балди, извънреден и пълномощен посланик на Италия в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и г-н Емануеле Полио, зам.- ръководител на мисията.

Представени бяха дейностите на БТПП в подкрепа на бизнеса. Гостите се запознаха с  функционирането на доброволния търговски регистър на Палатата. Изтъкнато бе постижението, че БТПП официално е акредитирана от Международната търговска камара - Париж за издаването на електронни сертификати и други външнотърговски документи в групата на първата дузина палати в света. Чрез акредитацията бизнесмени от двете държави са изключително улеснени за бързото освобождаване на стоки от престой на митници. Търговски палати от Италия също са получили акредитация за издаването на електронни сертификати и други външнотърговски документи.

Председателят Симеонов представи на Н. Пр. г-н Балди информация за системата от 28 регионални палати на БТПП. Коментирани бяха предимствата и недостатъците при различните форми на членство в различните европейски търговски палати. Гостът бе информиран и за резултатите от посещението в Италия и проведената среща с президента на Конфиндустрия /Асоциация на италианските предприемачи/, Джорджо Скуинци и представители на италианския бизнес в Рим през 2014г.

От своя страна Н. Пр. г-н Балди информира за проведени свои посещения по региони в страната и срещи с различни италиански инвеститори.


07.12.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад