Назад

20-членна бизнес делегация от Тайван посети БТПП

Бизнесмените проявяват интерес към секторите туризъм, СПА и балнео-сектор, строителство, към производството на розова вода






В Бъгларската търговско-промишлена палата (БТПП) гостува 20-членна бизнес делегация от Тайван, която се срещна с г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП. На срещата присъства и г-жа Пати Пей-Чен Лин, директор на Тайванския търговски център (TAITRA) в София.

Делегацията бе председателствана от г-н Бил Уей, зам.- президент на Ligen Technical Corporation, и представлява секторите производство на авточасти, спортни стоки, играчки, машинна индустрия, строителни материали. 

Г-н Симеонов приветства ентусиазма на тайванската делегация да осъществи бизнес срещи в България и подчерта доброто сътрудничество между БТПП и TAITRA, по чиято покана гостува делегацията. Председателят на БТПП припомни и своята визита в Тайпе от тази година по случай форум, организиран от Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество (CIECA) с  участието на представители от България и Гърция, както и тайвански институции и фирми с опит на Балканите.

Г-н Симеонов оцени високо предприемаческия дух, който притежават тайванските бизнесмени. Поставен бе акцент и върху успешно развилата се икономика, представянето на тайвански фирми на световния пазар, силната връзка между Тайван-Япония- САЩ.

Представителите на тайванската делегация заявиха, че проявяват интерес към секторите туризъм, домове за настаняване, СПА и балнео-сектора, строителството, както и към производството на розова вода. Единствените пречки за засилване на търговските връзки между България и Тайван, според тях, са големите разстояния и езиковата бариера, като в това отношение, и в отношение на туризма, г-н Симеонов подчерта нуждата от директна транспортна връзка.

Срещата продължи с презентации, като Пати Пей-Чен Лин, директор на TAITRA-София, представи икономиката на Тайван, а Светослав Гатев, експерт в Българска агенция за инвестиции, презентира инвестиционния климат в България и очерта предимствата за започване на бизнес у нас.


02.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад