Назад

Новоназначеният посланик на Япония в Република България и председателят на БТПП обсъдиха съвместни икономически бизнес събития

Японски фирми проявяват интерес към хранително – вкусовата промишленост и селското стопанство в България




Новоназначеният посланик на Япония в Република България Шиничи Яманака посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата  Цветан Симеонов.

Г-н Симеонов  запозна госта си със 121-годишната история на БТПП и някои от уникалните услуги на Палатата – международните стандарти в търговията GS1 България, документи за временен внос АТА, икономическата класация ТОП „100“, статистика на общо 1500 български фирми и др. Н.Пр. Шиничи Яманака бе информиран за броя на членовете на Палатата – 40 000 фирми, за реално и активно работещата мрежа от 28 регионални ТПП, за Съвета на браншовите организации към БТПП, които могат да оказват съдействие при посещения в страната – организирането на регионални срещи и визити на фирми в определени сектори. Обсъдени бяха бъдещи съвместни икономически бизнес събития между двете държави.

Новоназначеният посланик на Япония в Република България и председателят Симеонов обсъдиха стратегическото партньорство на БТПП с ДЖЕТРО, с която Палатата има дългогодишни връзки и подписано споразумение за сътрудничество още от 1977 г. за подпомагане на двустранните икономически отношения чрез обмен на информация и делегации, организиране на изложби и др. ДЖЕТРО е официална организация за развитие на външната търговия, с голямо влияние сред деловите и обществени среди в Япония.

Констатирана бе и успешната дейност на Българо-японския икономически съвет при БТПП.

Н.Пр. Шиничи Яманака изтъкна още, че японски фирми проявяват интерес към хранително – вкусовата промишленост и селското стопанство в България.


04.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад