Назад

Главният секретар на БТПП се срещна с ръководството на Търговската палата на промишлеността и мините на Ясудж – Иран



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна с председателя на търговската палата на промишлеността и мините на провинция Ясудж, Иран - Джабар Кианпур. В разговорите участва и Саид Хадеи, председател на Ирано-българската бизнес асоциация.

Договорено бе двете бизнес организации да си сътрудничат в бъдеще с размяна на актуална икономическа информация, съдействие при запитвания за намиране на партньори и предстоящи панаири и изложения.

Васил Тодоров представи на госта различните дейности на БТПП, свързани с подпомагането на фирми, както от България, така и от чужбина. Кианпур представи дейността на палатата на Ясудж, която в голяма степен съответства на тази на БТПП.

Той потвърди, че България е важна дестинация за иранските туристи, посещаващи предимно морските курорти по Северното Черноморие. Председателят на иранската палата подчерта, че гледа на страната ни като на „мост за износ на ирански стоки“ към Европейския съюз, като маршрутът минава през Черно море, посредством пристанищата в Бургас и Варна. Кианпур изтъкна, че интересът от страна на Иран е за привличане на чужди инвестиции в сферата на енергетиката, петролната и газова индустрия, пакетиране на продукти, води и канализация, фармацевтика от билкови растения и др. 


16.09.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад