Назад

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров взе участие в дискусия на тема „Обединяване за бизнес възможности“



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров взе участие в дискусия на тема „Обединяване за бизнес възможности“, част от международния форум, който се провежда под мотото „Укрепване на Европа: свързване на Севера и Юга“. Събитието се състоя в Дубровник, под патронажа на президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович.

Васил Тодоров направи изказване на тема единен електронен пазар, като постави акцент върху услугите, които Палатата предлага, с цел улеснение на бизнеса. Представени бяха мобилното приложение и продуктовият каталог на GS1, напълно дигитализираният  Арбитражен съд към БТПП.

Панелът бе открит от зам.-председателя на Хърватската търговска палата Желимир Крамарич и обхвана темите дигитализиране на пазара, съвместни регионални проекти, палатите като връзка между националните икономики, образование и предприемачество.

В рамките на панела, организиран от Хърватската търговска палата участие взеха представителите на ТПП от Австрия, България, Полша, Словения и Хърватия. Целта на дискусията бе необходмиостта от развитие на връзките между бизнес общностите в региона на Балтийско, Адриатическо и Черно море.

В края на форума ТПП от инициативата на 3-те морета подписаха съвместна декларация, обявявайки, че мероприятието ще постави началото на единна платформа за подкрепа на бизнеса в региона.

 

27.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад