Назад

Посолството на България в Грузия - с амбицията да подкрепи сътрудничеството на бизнеса от двете държави



Новоназначеният посланик на България в Грузия – Десислава Иванова посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата – Цветан Симеонов.

Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Грузия.

Услугите, които Палатата предлага са в полза на бизнеса, независимо от националността на инвеститора http://www.bcci.bg/bcci-services.html  ). Акцент бе поставен върху базите данни на регистъра на БТПП и дейността на Арбитражния съд.

Председателят на БТПП представи и сътрудничеството на Палатата с партньори от Грузия – на двустранна основа, с Търговско-промишлената палата на Грузия и с Грузинската винена асоциация, с която съвместно участват в проект по инициативата за Източно партньорство за създаване на онлайн платформа за грузинските винопроизводители (http://www.bcci.bg/bulgarian/projects/EAST_INVEST/description.htm).  

На многостранна основа БТПП си сътрудничи с ТПП на Грузия в рамките на Бизнес съвета за Черноморско икономическо сътрудничествo и Европалати.

 

10.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад