Назад

БТПП и Конфедерацията на азиатско-тихоокеанските търговско-промишлените палати обсъждат съвместни инициативи



Джемал Инаишвили, председател на Конфедерацията на азиатско-тихоокеанските търговско-промишлените палати (КАТТПП), посети БТПП и се срещна с Георги Стоев, зам.-председател на Палатата.

Джемал Инаишвили очерта целите, структурата и членството в КАТТПП, като отбеляза, че тази година се отбелязва 50-годишен юбилей на организацията.

Георги Стоев представи историята и постиженията на Палатата, акцентирайки върху Арбитражния съд, активното участие в тристранния диалог, съдействието на българския бизнес и партньорството с авторитетни международни организации.

Г-н Инаишвили отбеляза отличната репутация и международния престиж на Арбитражния съд към БТПП.

Теми на разговора бяха още сътрудничеството с държавните институции, инвестиционния климат в България и Южно-азиатския регион, обмена на информация и осъществяването на съвместни инициативи. Г-н Инаишвили отправи покана към заместник-председателя на БТПП за участие в бизнес конференция в Тайпе, организирана от КАТТПП в края на ноември т.г.

-----------------
Конфедерацията на азиатско-тихоокеанските търговско-промишлените палати e основана през 1966 г. в Тайпе, Тайван. В нея членуват 46 палати от 27 страни, включително от Русия, Турция, Монголия, Индия, Пакистан, Бангладеш, Австралия, Нова Зеландия, Филипините, Япония, Тайван, Хонконг и др.

 


22.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад