Назад

Обсъждат се инициативи за сътрудничество с Азербайджан



Н.Пр. д-р Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан за България, посети БТПП и разговаря с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Посланик Гурбанова представи своята мисия, актуалната обстановка и инвестиционния климат в Азербайджан. Обсъдени бяха възможните платформи за сътрудничество.

Председателят на БТПП запозна посланика с дейността  и основните стълбове на Палатата - Арбитражният съд и ролята му за бързо разрешаване на правни спорове, Доброволният фирмен регистър и издаването на сертификати, статистическите издания, предоставянето на услуги и съдействие. Акцентирано бе и върху дългогодишното участие в най-голямата и най-представителната бизнес организация–Международната търговска камара–Париж (ICC). БТПП е сред първите 12 палати, получили от МТК акредитация да издават външнотърговски документи.

Разисквани бяха и възможностите за съвместни инициативи, като Н.Пр. Гурбанова приветства поканата на Палатата за организиране на Българо-азербайджански бизнес форум и представяне на възможностите за инвестиране в кавказката република, който да се състои през есента на тази година в БТПП.

Сред темите на разговора бе успешната визита на заместник-председателя на БТПП Георги Стоев в Баку през май т.г., като представител на ЕВРОПАЛАТИ по време на Бизнес форума ЕС-Азербайджан. Обсъдено бе предстоящото заседание на двустранна междуправителствената к


07.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад