Назад

Конференция за декарбонизацията на транспортния сектор в Европа



Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев взе участие в конференцията за декарбонизацията на  транспортния сектор в Европа,която бе организирана от  асоциациите Friends of Europe и e-PURE във връзка с пътната карта на Европейския съюз за възобновяемите енергийни източници в транспорта - 2030.
 
Транспортният сектор е отговорен за 25% от общия обем на въглеродни емисии в Европа и мерките  за нови технологични решения и енергийна ефективност в транспорта са от огромно значение за бъдещето на новите поколения биогорива и иновационни решения за предотвратяването на климатичните промени.
 
Повече от 180 представители на корпоративния и транспортен елит на Европа обсъдиха какви инструменти и мерки биха предотвратили увеличаването на въглеродните емисии и какви  технологични решения  и нови стандарти ще подпомогнат транспортния сектор. Обсъждан бе и въпросът какви иновационни пробиви и регулаторни промени могат да осигурят използването на алтернативни енергийни източници за замяна на фосилните горива в транспорта.
 
Повече информация: ТУК

23.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад