Назад

БТПП бе домакин на семинар по проект East Invest II - „Винената индустрия в България и Грузия„





БТПП бе домакин на семинар „Винената индустрия в България и Грузия“, който се проведе по линия на проекта за Източно партньорство – East Invest II в сътрудничество с Грузинската винена асоциация.

Семинарът бе част от проучвателната обиколка на Грузинската винена асоциация в България, който имаше за цел да представи дейността на Асоциацията - http://www.gwa.ge/, проектите, по които работи, както и особеностите на грузинския винен пазар.

Верико Капанадзе, експерт от Грузинската винена асоциация, запозна българските участници с разнообразието от грузински сортове грозде – над 520, както и специфичният метод за производство на „квеври“ вино.

Експерти от БТПП представиха съвместния проект, по който БТПП работи с Асоциацията за създаването на единна платформа за винопроизводителите в Грузия. Целта на портала ще бъде да предостави подробна информация за изби, винопроизводители, предлагани вина, конкретни оферти, информация за винения туризъм в региона и др.

Представени бяха грузинските фирми, производители на вино и бяха проведени неформални разговори с потенциални партньори от България.

Проучвателната обиколка на представителите на Грузинската винена асоциация продължи с посещение на 5-то юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал, на който БТПП е официален партньор.


30.05.2016 г.
Назад