Назад

За пета поредна година БТПП подкрепя Балканския Винен Конкурс и Фестивал – 26-29 май







На пресконференция по повод откриването на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC) стана ясно, че BIWC 2016 ще предложи една истинска Балканска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, Балканско гурме и силна съпътстваща програма.

За петте издания на BIWC, София успя да се утвърди като Балканска столица на виното и интересът към събитието расте с всяка изминала година. В него участват най-добрите винопроизводители от всички балкански страни.

Най-големият винен форум на Балканите ще се състои в периода 26-29 май в Гранд Хотел София. 

BIWC 2016 се състои от две части:

  •  Винен Конкурс BIWC (26-27 май 2016), в който ще се състезават над 500 вина от повече от 100 винарски изби. 
  •  Винен Фестивал BIWC (28-29 май 2016), в който ще вземат участие над 40 български изби, както и над 20 изби от всички балкански страни.

Победителите в отделните категории, както и носителят на Гранд Трофея на BIWC ще бъдат наградени на специална Церемония и Гала Вечеря на 28 май от 20.30 часа в ресторант Shades of Red на Гранд Хотел София.

От близо пет години БТПП лансира идеята, че е в интерес на балканските страни да обединят усилията си и да се рекламират не индивидуално, а като регион. В голяма степен те споделят качествата, а до известна степен и проблемите си, по отношение на винопроизводството. „Винената дипломация” е най-краткият път към сближаване на балканските страни и първата важна стъпка в промотирането и налагането на вината на Балканите на световния винен пазар.

Българската търговско-промишлена палата като организация, насърчаваща българските производители, за 5-ти пореден път подкрепя инициативата Балкански винен фестивал и е убедена, че сътрудничеството и контактите между фирмите от балканските страни ще направи стоките от региона конкурентни на европейските и световните пазари.


26.05.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад