Назад

Сътрудничество с Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт



Проведе се среща на председателя на БТПП Цветан Симеонов с проф. Мария Никулеску, директор на Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ESFAM). В срещата участва и Екатерина Калчева, Връзки с обществеността и асистент на директора. 

Фокус на разговора бе професионалното образование и обучението по предприемачество. Констатирано бе, че съществува огромно поле за работа между ESFAM и БТПП. Договорена бе съвместна дейност за подобряването на средата на обучението по предприемачество в България.

*Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт (бившия Франкофонски институт по администрация и управление) e международен еталон на франкофонското образование по икономика и управление с висока стойност. То дава възможност на младите франкофони от България и от страните от Централна и Източна Европа да се обучават, гарантирайки им бърза интеграция за работа.

ВФУАМ е учебно заведение за придобиване на допълнителна професионална квалификация в сферата на управлението и предприемачеството за млади хора, (които вече имат специалност като лингвистика, инженерни науки, право, медицина и др.), което им предлага благоприятни допълнителни възможности в кариерата на индивидуално и обществено ниво. Предприемаческият дух е в основата на всички магистратури, които се предлагат във ВФУАМ. В края на обучението дипломантите представят корпоративни проекти, което ги формира като истински бъдещи предприемачи за собствените им страни.

Със студенти си, идващи от около 40 страни от целия свят, ВФУАМ се е превърнало в учебно заведение с огромно разнообразие, широко отворено за света и със силното желание да заздравява свойте партньорства с академичния свят и бизнеса в България. ВФУАМ е също така "посланик" на България за страните от където идват студентите


21.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад