Назад

БТПП ще подкрепи инициативи на Асоциацията на производителите на декоративни растения



Татяна Бояджиева, заместник-председател на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ), представи на среща с Ръководството на БТПП проблемите в бранша в отглеждането и производството на декоративни растения, сътрудничеството със Столична община за озеленяване на градските пространства, както и планираните през 2016 г. инициативи на Асоциацията.

БТПП ще съдейства на АПДРБ за организиране на лятна среща с представители на Европейската асоциация на производителите на разсадников материал и предстоящото засаждане на „Дърво на Европа” във всички столици на ЕС през тази есен.

Обсъдиха се нови съвместни инициативи между двете организации - участие в проекти, бизнес делегации и организиране на специализирано изложение за декоративни храсти и растения.

АПДРБ подкрепя международната инициатива „Зеленият град“ (The Green City) и нейната мисия да информира и стимулира интереса на институциите, организациите и фирмите, работещи по планиране и развиване на откритите пространства и зелени площи.

Специалисти и производители на декоративни растения, членове на АПДРБ, и научни работници от Лесотехническия университет - София са създали нов, съвременен Стандарт в производството и търговията на декоративни растения в България“,  съобразен с всички европейски изисквания.

Асоциацията на производителите на декоративни растения в България е пълноправен член на Европейската асоциация на производителите на разсадников материал (ENA).

 


04.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад