Назад

Партньорска среща по проект ФАСТЕСТ за подкрепа на „агро-предприемачеството“





Втората работна среща за представяне на напредъка по проект ФАСТЕСТ се състоя в БТПП. Проектът се реализира по програма „Еразъм +“, с участието на 10 партньора от България, Италия, Кипър, Португалия и Румъния.

Проектът цели да подобри предприемаческите уменията на учениците от профилираното образование в сектор „агро-индустрия“, като обвърже образованието с реалния живот на предприемачите. Партньорите по проекта работят за създаване на добавена стойност към училищното образование, като стимулират бизнес ориентирано мислене за създаване на повече млади „агро-предприемачи“.

За да обогатят познанията на обучаващите се с практики от реалния живот, партньорите по проекта ще идентифицират по 2 национални практики на успели предприемачи в агро-индустрията; ще разработят 10 интерактивни видео филма, отразяващи израстването на успелите предприемачи и основните фактори за техния успех - усилия, поети рискове, ключови решения и действия, допринесли за успеха.

Видео филмите ще бъдат качени в платформата на проекта, като на преден план ще бъдат извадени ключовите фактори за успеха на предприемачите в сектора на агро-индустрията.

Наред с участието си във всички дейности, реализирани по проекта, БТПП е координатор и на цялостния план по осигуряване на качеството и контрола на разработените продукти, които целят да стимулират професионалните амбиции на учениците от областта на агро-индустрията и да съдействат за реализирането им като предприемачи.

Повече информация за проекта можете да намерите  ТУК

 

 

21.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад