Назад

БТПП съдейства за съхраняване на българската култура и духовност в Латинска Америка



Президентът Росен Плевнелиев на срещата с българската общност в Буенос-Айрес. Снимка: president.bg

По време на официална визита на държавния глава Росен Плевнелиев в Бразилия и Аржентина, в която бе включена и бизнес делегация, организирана от БТПП, се осъществиха редица срещи с българската общност.

В Аржентина, където е най-голямата българска общност в Латинска Америка,  нашите сънародници развиват активна просветителска и родолюбива дейност, пазят българските обичаи и ги предават на поколенията. Те са изразили желание да поддържат жив българския дух и българските традиции. Споделили са и затрудненията, които срещат в това начинание - липсата на народни носии, книги и български знамена.

В подкрепа на техните родолюбиви инициативи Администрацията на президента осигури народни носии, знамена и книги, а Българската търговско-промишлена палата, съвместно с членовете на бизнес делегацията, посетила Латинска Америка в началото на февруари, осигури средствата и логистиката по тяхното изпращане на другия край на света.

Така съвместно Президентството, Държавната агенция на българите в чужбина, БТПП и представителите на бизнеса се ангажираха с проблемите на сънародниците ни и подкрепиха съхраняването на българското етнокултурно пространство зад граница.

 


15.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад