Назад

БТПП намали значително таксите за издаване на сертификати за форсмажор, свързани с блокадата на границата ни с Гърция



Във връзка с блокирането на гранични пунктове на българо-гръцката граница поради продължаващите протестни действия на гръцките фермери и недопускане преминаването на товарни автомобили, в БТПП постъпват искания за издаване на сертификати за форсмажор, с които българските фирми се освобождават от отговорност за забава в изпълнението на сключени договори с партньори от България или от чужбина.
 
Като организация на предприемачите в България, БТПП е съпричастна към възникналите проблеми и им издава сертификати за форсмажор, при улеснена процедура, благодарение на отличното съдействие на МВР. Палатата сама осигурява необходимите документи, доказващи блокирането на граничните пунктове, което съвпада с периодите, през които е следвало да бъдат изпълнени договорите.
 
Палатата отчита, че  затрудненията и финансовите загуби са много често за малки фирми, с 1, 2, 3 превозни средства, и поради това Изпълнителният съвет на БТПП определи специално за този случай значително намалени такси (над 5 пъти)  за издаване на сертификати за форсмажор, поради блокирането на българо-гръцката граница. Таксите са както следва: 84 лв. на български език и 96 лв. на чужд език с включено ДДС за всички фирми, без разлика дали са членове или не на Палатата.
 

17.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад