• 27 .11.`17

    Печеливши от томболата за посетители

    на София десерт фест


    Ето и кои посетители печелят награди от томболата:

    Даниел Николов печели 2 бр. оригинални швейцарски шоколади от Stella Bernrain
    Мария Игова, Валентина Тодорова и Кристина Сивкова печелят по 1 торбичка с продуктите на Healthy Foods & Drinks
    Ридван Феледи печели 3 пакета целувки от Беласица
    Тереза Пешлова печели 2 бурката тахан от TeddyHoney / Ферма Тодорови



    На печелившите честито!

  • 22 .11.`17

    Тарталета с пудинг и круши

    Продукти:

    За тарталетата
    250 г брашно
    100 г смлени лешници
    щипка сол
    100 г захар
    200 г студено масло
    1 яйце

    За крема
    1 пакет пудинг (на Доктор Йоткер)
    3-4 с.л захар
    500 мл прясно мляко
    250 г маскарпоне
    1-2 с.л пудра захар

    За крушите
    3 големи круши
    500 мл бяло вино
    1/2 ч.ч вода
    сок от половин лимон
    1 пакетче ванилова захар
    За декорация
    2-3 супени лъжици шоколадови люспи
    Разбъркайте заедно брашното, ядките, солта и захарта. Добовете нарязаното на ситно масло и яйцето. Бързо замесете тестото и го оставете в хладилника за 1 час.
    В същото време направете пудинга по указанията на опаковката. Сместа от пакетчето се разрежда с 4 супени лъжици мляко и 3-4 супени лъжици захар. Разбъркайте хубаво. В тенджера стоплете останалото мляко и към него добавете сместа. Разбъркайте докато се сгъсти. Оставете готовия крем да се охлади.

    Извадете тестото от хладилника и го разтелете във форма за пай с диаметър 28 см. Набодете го с вилица и го поставете да се пече в предварително загрята фурна на 200С за около 20 минути, докато покафенее добре. Извадете го и го оставете да се охади хубаво.

    През това време обелете крушите и извадете сърцевината им. Нарежете ги по дължина.
    Виното, лимоновия сок, водата  и ванилиловата захар сложете в малка касерола да заврят. Към течната смес добавете крушите и ги оставете за около 10 минути (Ако крушите са твърди ги оставете за по-дълго време). Изцедете крушите и ги оставете да се охладят.

    В купата на миксера сложете готовия пудинг и към него добавете маскарпонето и пудрата захар. Готовият крем изсипете в готовата тарталета и отгоре наредете изстиналите круши. Декорирайте с шоколадови люспи. Преди сервиране охладете хубаво за около 1-2 часа.
    Вкусът се подобрява след втория ден.
    Да Ви е сладко.

    Готови мини тарталети, смеси за кремове и пудинги можете да си подсигурите и от Сладката къща, а постоянна дегустация на тарталети ще има на техния щанда по време на София десерт фест в Изложбената зала – ЦУМ от 24 до 26 ноември 2017 г.

  • 20 .11.`17

    Шоколадови трюфели с коледен аромат!

    Продукти:

    300 гр. черен шоколад
    100 мл. готварска течна сметана
    канела, ром, смлян карамфил – на вкус
    шоколад за украса

    Шоколада се натрошава в купа и се залива с кипналата сметана. Добавят се подправките и се разбърква до гладка смес. Оставя се в хладилника за една нощ.
    На следващия ден с лъжичка се гребва и се оформят с ръце малки еднакви топчета. Прибират се в камерата да стегнат и след това с помощта на виличка се потапят в разтопен шоколад.

    Рецептата е предоставена от Албена Стоянова, майстор-сладкар в Работилничка за сладки моменти, която е сред участниците в предстоящия СОФИЯ ДЕСЕРТ ФЕСТ.

  • 18 .11.`17

    КОЛЕДНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ
    С МЕД И КАНЕЛА

    Рецептата ни е предоставена от г-жа Евгения Петкова - управител на Работилница за здравословна храна „Мед и Канела”. Здравословни ръчно приготвени продукти, които доставят удоволствие и наслада и помагат да сме по-здрави и щастливи ще намерите на техния щанд на по време на изложение София Десерт Фест от 24 до 26 ноември в Изложбена зала ЦУМ.

    Продукти:
    200 гр. пълнозърнесто пшенично брашно
    30 гр. какао (3 супени лъжици)
    1/2 чаена лъжица канела
    1/4 чаена лъжица прясно смляно индийско орехче
    щипка карамфил
    1/4 чаена лъжица сол
    1/2 чаена лъжица бакпулвер
    150 гр. меко масло
    100 гр. Нерафинирана тръстикова захар
    1 яйце
    50 гр. мед
    1 супена лъжица настърган пресен джинджифил

    В купа се смесват брашното, какаото, подправките, солта и бакпулверът.
    Маслото се разбива със захарта докато се получи пухкав крем. Добавят се яйце, мед и джинджифил, разбиването продължава, докато сместа стане еднородна. Към нея по малко се добавя брашното. Замесва се меко тесто. Тестото се увива в прозрачно фолио и се охлажда поне за един час.

    След това тестото се разточва на дебелина 3-4 мм. Изрязват се различни форми (по желание – с коледна фигурки)и се подреждат в тава върху хартия за печене.
    Фурната се нагрява на 180°C. Сладките се пекат за 10 минути.

     

  • 16 .11.`17

    Промоции и дегустации на София Десерт Фест!

    Броени дни ни делят от Фестивала на сладките и тестени изкушения, който ще се проведе от 24 - 26 ноември в изложбената зала в ЦУМ /вход откъм Централна баня/.

    Участниците във феста са подготвили изненади и дегустации за посетителите на събитието. Изненади, предоставени от Healthy Food & Drinks очакват всички посетители, дошли между 10.30 и 11.30 часа през трите дни на феста. Фирмата ще представи протеинови и здравословни десерти, а на щанда й ще има постоянна дегустация на част от продуктите им.

    Заповядайте да опитате от уникалните 100% натурални билкови безалкохолни напитки с марка BESST на щанда на Биодринкс ООД, където ще получите и информация за функционалното въздействие на билковите композиции, които се намират под формата на течен билков екстракт в капачките на напитките.

    Постоянна дегустация на тарталети ще има на щанда на Сладката къща, които освен готови сладкарси изделия, предлагат и декорации, глазури, фондани, кувертюри, оцветители, аромати и всичко, което е нужно, за да се почувствате като най-добрите сладкари.

    Заповядайте да дегустирате от пенливи и десертни вина от Австрия и Германия на щанда на фирма Авексим всеки ден от 12:00 до 13:00 и от 17:00 до 18:00. През цялото изложение ще се предлагат за закупуване на преференциални цени.

    Elizabeth luxury chocolate ще представи своята зимна колекция, в която ще има за  всеки стил и вкус изкушаващо предложение. Специално за фестивала  са  подготвени  подбрани  сетове и мраморни торти  за предстоящите празници. За първи път на щанда ще откриете шоколад на плочки вдъхновен от луксозните бонбониери. За посетителите на изложението ще има томбола с три лимитирани сета, които ще бъдат поднесени като комлимент от фирмата в последния ден от изложението. Всеки закупил бижу от щанда на Elizabeth luxury chocolate ще има  възможност да спечели, а всеки посетител ще може да опита шоколада, от който са изработвани бонбоните.

    На щанда на Бизнес Къща ООД, посетителите ще могат да си направят диагностика с биоскенер - квантов анализатор – над 150 физически показатели като витамини и минерали, мазнини, мускулна маса, кръвна захар, костна плътност, функции на органи като сърце, черен дроб и др. Уредът отчита ранни признаци на клетъчна промяна в органите и тъканите. Всеки ден от 14 до 16 часа, фирмата ще предлага безплатна диагностика! През останалото време диагностиката е на промоционална цена за периода на изложението. Фирмата предлага и специализирани здравословни, диетични и диабетични хранителни продукти.

    Очакваме Ви всеки ден 10.00 до 19.00 ч. в ЦУМ - вход откъм Централна баня!

  • 13 .11.`17

    Рецепта за шоколадови мъфини

    Днес Сладката къща Ви предлага рецепта за много вкусни шоколадови мъфини. Много бързи за приготвяне. Леко влажни и не прекалено сухи. Мазнините са малко, само две супени лъжици масло. За финал и разкош поръсени с парченца шоколад.

    За около 20 мъфина
    1 1/2 ч.ч брашно
    1/2 ч.ч Какао на прах
    щипка сол
    1 равна ч.л бакпулвер
    1 равна ч.л сода за хляб
    2/3 ч.ч захар
    2 с.л разтопено масло
    2 яйца
    1/2 ч.л сладкарска сметана
    3/4 – 4/5 ч.ч прясно мляко
    50 гр Млечен шоколад
    50 гр Бял шоколад
    Пресейте брашното и какаото, добавете бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте и към сухите съставки добавете маслото. Разтривайте с пръсти докато маслото поеме в сместа.
    В друга купа смесете яйцата и млякото и сметаната.
    Към сухите съставки добавете течните. Разбъркайте за кратко, докато сухите съставки поемат течните.

    Напълнете формите за мъфини и върху всяко едно поръсете с млечен и бял шоколад.
    Печете в предварително загрята фурна на 160 С за около 25 минути.
    Да Ви е сладко!


  • 10 .11.`17

    Остават само 2 седмици до началото на

    София Десерт Фест!

    Остават само 2 седмици до второто издание на очакваното сладко събитие в София - Фестивал на сладките и тестени изкушения, което ще се проведе от 24 - 26 ноември в изложбената зала в ЦУМ /вход откъм Централна баня/.

    Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, пасти, сладкиши, сладолед на топчета, шоколад и шоколадови изделия; баклави, локуми; напитки – вино, кафе, чай; бутиков мед, тахан, ядки и др., които изложителите са подготвили за събитието, както и на много изненади, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации.

    Ето и малко предварителна информация за участниците: Elizabeth luxury chocolate ще участва с неустоими гурме предложения; бутикови торти "Нектар"; италиански изкушения от Farfalle - голяма гама от шоколади, бонбони, течни шоколади, горещи шоколади и др.; сладка магия за специални моменти с десертите на Sugarella Cakes and Bakes; истински decadent шоколад от майстор-шоколатиер Гергана Мутафис и Modica Artisan Chocolates; пенливи и десертни вина от Австрия и Германия от Авексим; традиционни ориенталски сладкарски изделия - турски локум, памук-халва “Пишмание”, джезерие от Лукерия; пухкави домашни печива с вълшебни подправки от Работилничка за сладки моменти; сладолед на топчета от MiniMelts Bulgaria; цялата продуктова гама на швейцарската марка шоколади Stella; неповторими десерти, ръчно приготвени по домашна италианска традиция от Бачи Долчи; здравословни ръчно приготвени продукти, които доставят удоволствие и наслада и помагат да сме по-здрави и щастливи от Мед и Канела; богат асортимент от вкусни висококачествени сладкарски изделия от сладкарски цех Червенков; сладкарски, шоколадови, тестени изделия и др. приготвени от шеф Хани Таук от Ливан на щанда на сладкарница Карамел.

    MARTINES caffe ще предложат четири нови вида кафе. Посетителите ще имат възможността да ги дегустират по време на изложението. Освен на сортовете от Перу и Етиопия, ще може да се насладите и на кафе и от: Индонезия, Коста Рика, Танзания и Папуа Нова Гвинея. Всички стоки ще са на промоционални цени!

    Истинският вкус на Куба на щанда на La Cubanita! Очаквайте арсенал от превъзходни шоколадови бонбони, вкусни торти и кодови названия за мигове екзотична наслада, като „Бианко-Неро”,  „Дзупа Инглезе” и още, и още...

    Пълен списък на изложителите можете да видите на сайта SofiaDessertFest

    Участвайте в играта, която организираме на Фейсбук страницата на изложението, ако искате да спечелите билет за безплатен вход.

    Изложението е насочено както към крайни клиенти, така и към търговци и други професионалисти от бранша. Работното време е от 10.00 до 19.00 ч.

  • 3 .11.`17

    София десерт фест отново подкрепя кампанията

    "Да помогнем на Бобчо"

    Организаторите на Фестивал на сладките и тестени изкушения и този път ще предоставят щанд в полза на Кампания за продължаване на лечението на Бобчо, който е на 11 години и страда от полимикрогирия, церебрална парализа и епилепсия. През месец юли т.г. беше направен първия курс на лечение на детето в клиника в Турция. След интервенциите състоянието на Бобчо е видимо по-добро и има значителен напредък, но е необходимо продължение на лечението!

    Ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 24, 25 и 26 ноември на "София десерт фест", който ще бъде в ЦУМ, вход откъм Централна баня. Заповядайте на благотворителния щанд, където освен сладкиши и вкусотийки ще можете да закупите и други атрактивни подаръчета и по този начин да дарите надежда на малкия Боби и да му дадете шанс да се лекува!

    Допълнителна информация за кампанията за Бобчо можете да видите във Фейсбук